MEAT | Beef | Idem/ Sirloin steak |
Dutch beefsteak/rumpsteak | Fillet of beef/Fillet steak | Roast beef |
Rolled beef | Veal | Fillet of veal |
Veal chop | Veal steak | Roast veal |
Lamsvlees | Lamb cutlet/ Lamb chop | Leg of lamb |
Pork | Fillet of pork | Pork chop |
Pork cutlet | Gebraden varkensvlees | FOWL/ POULTRY |
Chicken | Fried chicken | Leg of chicken |
Breast of chicken | Turkey | Roast turkey |
Duck | Roast duck | Breast of duck |
Goose | Roast goose | GAME |
Entrecote/lendebiefstuk | Rundvlees | VLEES |
Rosbief | Biefstuk van de haas | Hollandse biefstuk |
Kalfsfilet | Kalfsvlees | Rollade |
Gebraden kalfsvlees | Kalfsbiefstuk | Kalfscotelet |
Lamsbout | Lamscotelet | Lamsvlees |
Varkenskarbonade | Varkensfilet | Varkensvlees |
GEVOGELTE | Roast pork | Varkensschnitzel |
Kippenpoot | Gebraden kip | Kip |
Gebraden kalkoen | Kalkoen | Kippenborst |
Eendenborst | Gebraden eend | Eend |
WILD | Gebraden gans | Gans |
Rabbit | Roast rabbit | Hare |
Roast hare | Saddle of hare | Leg of hare |
FISH | Freshwater fish | Trout |
Eel | Saltwater fish | Salmon |
Sole | Herring | Cod |
Haddock | Mackerel | Turbot |
Plaice | Shellfish | Oyster |
Lobster | Crab | Prawn |
Shrimp | Snail | Mussels |
Haas | Gebraden konijn | Konijn |
Hazenbout | Hazenrug | Gebraden haas |
Forel | Zoetwatervis | VIS |
Zalm | Zoutwatervis | Paling |
Kabeljauw | Haring | Zeetong |
Tarbot | Makreel | Schelvis |
Oester | Schelp-/Schaaldieren | Schol |
Grote garnaal | Krab | Kreeft |
Mosselen | Slak | Kleine garnaal |