Let's compare an apple to a can of full-sugar fizzy drink. This apple contains four teaspoons of sugar. Glucose is a source of energy.
Sugar which is not needed, is turned into fat. You're going to gain weight if you eat too much sugar. How can you get all the health benefits of fruit?
The first thing is to choose your fruits carefully. Bananas, cherries, pomegranates, mangoes, grapes and figs all contain a lot of sugar. Watermelon, raspberries, kiwi fruit and fresh cranberries are healthier.
The riper the fruit, the more sugar it contains. Don't leave it lying around for too long. You should eat most of your fruit whole.
Vegetables contain vitamins and minerals. Raw vegetables often contain more nutrients. It's not what you eat, it's what you absorb.
The difference can be significant. Some antioxidants are good for your eyes. Others help protect your heart and your bones.
Cooked vegetables can give you more minerals. Cooking makes chewing easier. Cooked food is more easily digestible.
The best way to prepare them is the way that gets you to eat them.
Glucose is een bron van energie. Deze appel bevat vier theelepels suiker. Laten we een appel vergelijken met een blikje suikerhoudende prik.
Hoe kun je alle gezondheidsvoordelen van fruit krijgen? Je zult zwaarder worden als je te veel suiker eet. Suikers die je niet nodig hebt, worden omgezet in vet.
Watermeloen, frambozen, kiwi's en verse cranberry's zijn gezonder. Bananen, kersen, granaatappels, mango's, druiven en vijgen bevatten allemaal veel suiker. Het eerste wat je doet is je fruit zorgvuldig kiezen.
Je kunt het fruit meestal het beste heel eten. Laat het niet te lang liggen. Hoe rijper het fruit, hoe meer suiker het bevat.
Het gaat niet om wat je eet, het gaat om wat je opneemt. Rauwe groenten bevatten vaak meer voedingsstoffen. Groenten bevatten vitaminen en mineralen.
Andere helpen je hart en je botten te beschermen. Sommige antioxidanten zijn goed voor je ogen. Het verschil kan groot zijn.
Gekookt voedsel is gemakkelijker te verteren. Koken maakt kauwen gemakkelijker. Gekookte groenten kunnen je meer mineralen opleveren.
De beste manier om ze te bereiden is de manier waarop je ze graag eet.