le petit-déjeuner
|
recevoir quelque chose
|
dîner
|
un steak-frites
|
une entrée
|
le thon
|
l’huile
|
une olive
|
un saucisson
|
un frigo
|
une endive
|
le roquefort
|
une moule
|
le plat principal
|
il faut quelque chose
|
un dessert
|
le chocolat
|
une mousse au chocolat
|
typique / typique
|
il faut faire quelque chose
|
C’est à qui ?
|
– C’est à qui ? – C’est à nous.
|
un kilo
|
quand même
|
un apéritif
|
un doigt
|
un rince-doigts
|
de avondmaaltijd gebruiken
|
iets ontvangen / iets krijgen
|
het ontbijt
|
de tonijn
|
hier: een voorgerecht
|
een steak met friet
|
een worst (zoals salami)
|
een olijf
|
de olie
|
de roquefort (Franse kaassoort)
|
een (stronkje) witlof
|
een koelkast
|
iets nodig hebben
|
het hoofdgerecht
|
een mossel
|
een chocolademousse
|
de chocolade
|
een dessert
|
Wie is er aan de beurt?
|
je moet iets doen
|
typisch
|
toch
|
een kilo
|
– Wie is er aan de beurt? – Wij.
|
een vingerschaaltje (om de vingers bij het eten te wassen)
|
een vinger
|
een aperitief
|
une boisson
|
une supérette
|
un litre
|
une bouteille
|
gratuit / gratuite
|
boire quelque chose
|
aller chercher quelque chose
|
|
|