WelkomArtikelen efficiënt lerenWoordjes lerenMeerkeuze

Meerkeuze woordjes leren

Je kan een woordje overhoren en als antwoord een aantal mogelijke vertalingen als meerkeuze optie aanbieden. Dit is een heel makkelijke manier van antwoorden en daarom is deze manier fijn om te doen. Het nadeel is echter dat je er bijna niks van leert. Het is namelijk te makkelijk. Je krijgt drie opties die duidelijk fout zijn. Dan moet het de vierde optie wel zijn. Zo probeer je bij het leren niet de eerder geleerde kennis op te rakelen maar is het drie opties afkeuren en dan maar de vierde kiezen. Hier leer je heel weinig van. Wozzol heeft hierom een alternatieve manier van meerkeuze bedacht. Dit is nog steeds een makkelijke manier van leren maar is al een stuk moeilijker en je leert er dus ook een stuk meer van.

Meerkeuze bij Wozzol

Bij Wozzol krijg je eerst meerkeuze opties voor de eerste letter van het woord. Deze eerste keus is veel moeilijker dan direct een woord kiezen. Daardoor leer je veel beter aangezien je wel probeert het woord uit je geheugen op te rakelen. Nadat je de eerste letter goed hebt kan je meerkeuze het woord uitkiezen uit een aantal opties die allemaal dezelfde beginletter hebben.

Indien je eerst het geslacht van een woordje moet aangeven kan dat ook als meerkeuze optie worden gepresenteerd. Nadat je de meerkeuze vraag hebt beantwoord kan je nog kiezen voor de optie 'het was een gok'. Daarmee geef je dan aan dat je het woordjes nog vaker moet terugkrijgen om hem beter te leren.

Extra alternatief: Makkelijk schrijven

Bij Wozzol heb je nog een alternatief om met meerkeuze wel efficiënt te leren. Deze leermethode heet makkelijk schrijven. Hierbij krijg je steeds de volgende letter van het woord om te kiezen uit drie meerkeuze opties. De meerkeuze alternatieven zijn dan zo goed als mogelijk letters die ook op die plek kunnen voorkomen. De 'x' zal hier bijvoorbeeld bijna nooit tussen staan.

Meerkeuze leren en makkelijk schrijven zijn altijd te gebruiken in de premium versie van Wozzol. In de gratis versie zijn ze om de paar weken te gebruiken.