Meerkeuze bij Wozzol

Meerkeuze bij Wozzol

Bij Wozzol krijg je eerst een aantal meerkeuze opties voor de eerste letter van het woord. Deze eerste keus is veel moeilijker dan direct een woord kiezen. Daardoor leer je beter aangezien je wel probeert het woord uit je geheugen op te rakelen. Nadat je de eerste letter goed hebt, kan je het woord uitkiezen uit een aantal meerkeuze opties die allemaal dezelfde beginletter hebben.

Indien je eerst het geslacht van een woordje moet aangeven kan dat ook als meerkeuze optie worden gepresenteerd. Nadat je de meerkeuze vraag hebt beantwoord kan je nog kiezen voor de optie 'het was een gok'. Daarmee geef je dan aan dat je het woordjes nog vaker moet terugkrijgen om hem beter te leren.

Extra alternatief: Makkelijk schrijven

Bij Wozzol heb je nog een alternatief om met meerkeuze wel efficiënt te leren. Deze leermethode heet makkelijk schrijven. Hierbij kies je steeds de volgende letter van het woord uit drie meerkeuze opties. De meerkeuze alternatieven zijn dan zo goed als mogelijk letters die ook op die plek kunnen voorkomen. De 'x' zal hier bijvoorbeeld bijna nooit tussen staan.

Let op: meerkeuze leren en makkelijk schrijven zijn altijd te gebruiken in de premium versie van Wozzol, in de gratis versie zijn ze om de paar weken te gebruiken.