Wat is een premium account?

Als je je aanmeldt bij Wozzol dan start je altijd met een normaal account (je account is de login met gebruikersnaam en wachtwoord). Dit is dan de gratis versie met beperkte functionaliteit. Om van alle functionaliteit gebruik te kunnen maken moet je een 'premium account' nemen. Dit premium account is er vanaf 85 eurocent per maand. Met een premium account kan je op meer verschillende manieren leren en heb je beter inzicht in je vorderingen. Daarnaast steun je de ontwikkeling van Wozzol om Wozzol nog beter te maken.

Hoe leer ik in welke richting? Van de vreemde taal naar het Nederlands of andersom?

Standaard leer je eerst van de vreemde taal naar het Nederlands. Als je het woordje een aantal keer geoefend en goed hebt wordt het woordje je geleerd van het Nederlands naar de vreemde taal. Wil je een woordje alleen leren van de vreemde taal naar het Nederlands? Ga dan naar de woordenlijst. Druk hier op het '=' teken tussen de woorden in. Deze wordt dan een '⇒' of '⇐'. Zo leer je alleen nog die kant op. Dit kan je ook voor een hele lijst in één keer aanpassen door bovenin de tabel op '⇓' te drukken.

Wat zijn kennispunten?

Een kennispunt krijg je voor elke dag dat je een woordje kent. Als je dus een woordje hebt geleerd en het programma schat in dat je dit woordje 5 dagen zal onthouden dan krijg je hiervoor 5 kennispunten. Als je 100 woordjes voor gemiddeld een maand kent dat krijg je hiervoor 3000 kennispunten. Probeer zoveel mogelijk kennispunten te verzamelen. Als je regelmatig leert krijg je steeds meer kennispunten voor elke leersessie! Als je meer kennispunten hebt kan je je Wozzol versieren met accessoires (dat kan alleen als je bent ingelogd) en je kan er over opscheppen!

Hoe kan ik trema's, dakjes of streepjes op mijn klinkers krijgen?

Op een Android of Apple apparaat is dit standaard functionaliteit. Hou hiervoor een letter op het toetsenbord lang ingedrukt en er verschijnen speciale versies van die letter. Via de website kan je ook met Windows woorden opvoeren. Hier kan je eerst een accent (', ` of ”) typen en dan de klinker. Dan komt dat teken op die klinker.

Hoe kan ik mijn woordenlijsten delen met anderen?

Ga naar het linkermenu en klik vervolgens op 'Instellingen'. Hier kan je een vinkje zetten bij 'Eigen woordenlijsten delen'. Vervolgens krijg je een internet adres welke je kan delen met anderen. Je kan ook enkele woordenlijsten delen. Kies daarvoor 'Woordenlijst delen' in het menu van een woordenlijst. Vervolgens krijg je een special url waarmee je de lijst kan delen.

Hoe kan ik lijsten van WRTS overzetten naar Wozzol?

Woordenlijsten uit WRTS kan je met Wozzol overnemen. Ga hiervoor in Wozzol naar 'Mijn woordenlijsten' en maak vervolgens een nieuwe lijst aan. Activeer de optie 'Invoerveld'. Selecteerd de woordjes in Wrts en kopieer deze naar het klembord (ctrl-c). Ga terug naar Wozzol en plak (ctrl-v) de tekst in het invoervak. Vul een titel toe en druk op 'opslaan'. Vervolgens staat de woordenlijst ook in Wozzol.

De uitspraak van woordjes werkt niet of niet goed

Als je Wozzol gebruikt via www.wozzol.nl wordt de uitspraak gedaan via de browser. Dit werkt alleen in Chrome. Wil je hier gebruik van maken dan zul je dus Chrome als browser moeten gebruiken. In de Android en Apple app wordt de uitspraak gedaan door de 'tekst naar spraak machine' van Android of Apple. Indien deze niet goed werkt kan je via de instellingen een andere 'tekst naar spraak machine' uitkiezen of extra stemmen downloaden voor betere kwaliteit of voor een beter accent.

Hoe werkt het met meerdere betekenissen?

Woorden met twee betekenissen kan je in Wozzol op verschillende manieren opvoeren. Als het woord in een contextzin staat kan je met de zin één van de betekenissen afdwingen. Ja kan ook een hint geven in de contextzin welke betekenis het moet zijn.

Dat kan zo:
He is a nice [neighbour]. = Hij is een leuke [buurman].
She is a nice [neighbour]. = Zij is een leuke [buurvrouw].
Je kan ook met / meerdere betekenissen aangeven. Bijvoorbeeld:
neighbour = buurman / buurvrouw
Hier hoef je bij het opschrijven maar één van de juiste antwoorden te geven.

Wil je dat je beide vertaling goed leren? Dan kan je er zo twee items van maken:
[neighbour] = [buurman] / buurvrouw
[neighbour] = buurman / [buurvrouw]

Waarom gaat het aantal woordjes dat ik ken steeds naar beneden?

Zonder te herhalen vergeet je elke dag weer wat woordjes. Daarom gaat het aantal woordjes dat je kent steeds omlaag. Met nieuwe woordjes gaat dit altijd heel snel. Als je de woordjes al een tijdje kent en hebt herhaald ken je ze voor veel meer dagen en gaat het aantal woordjes dat je kent maar langzaam omlaag. Dus: blijf herhalen om je kennis op peil te houden. Je hoeft echter steeds minder te herhalen. Je moet dit wel blijven doen.