WelkomArtikelen efficiënt lerenWoordjes lerenTekst uitspreken

Uitspraak bij woordjes leren

Woordjes leren is hersengymnastiek. Je wilt daarom dat tijdens het woordjes leren je hersens op verschillende manier worden geprikkeld. Daarom kan je bij Wozzol ook de woordjes laten uitspreken.

Tip

Zeg bij elke keer dat een woordje wordt uitgesproken het woordje na. Zo leer je gelijk de uitspraak en leer je het woordje makkelijker!

Problemen

De uitspraak in Wozzol werkt niet altijd even goed. Het kan even gedoe zijn voordat je de uitspraak goed aan de praat hebt. Als je Wozzol gebruikt via www.wozzol.nl wordt de uitspraak gedaan via de browser. Dit werkt het beste in Chrome. Wil je hier gebruik van maken dan kan je dus het beste Chrome als browser gebruiken. In de Android app en Apple app wordt de uitspraak gedaan door de 'tekst naar spraak machine' van Android of Apple. Indien deze niet goed werkt kan je via de instellingen een andere 'tekst naar spraak machine' uitkiezen of extra stemmen downloaden voor betere kwaliteit of voor een beter accent. Premium gebruikers van Wozzol hebben bij de instellingen de mogelijkheid om de snelheid van de uitspraak aan te passen.