Leermethode automatisch

Door Paul op 14-01-2022

Er is een nieuwe leermethode: automatisch. Dit is geen eigen leermethode maar per woordje kiest Wozzol wat de beste leermethode voor jou voor dit woordjes is. Zo zal Wozzol bij een woordje die je moet herkennen (je krijgt het woordje in de vreemde taal en je moet zeggen wat het in het Nederlands is) kiezen voor een methode waarbij je snel kan werken en het woordje niet exact hoeft te spellen. Bijvoorbeeld leren in gedachten of meerkeuze.
Bij het produceren van een woordje (van Nederlands naar de vreemde taal) zal Wozzol bij een (relatief) nieuw woordje kiezen voor een methode waar je het woordje helemaal moet spellen zoals leermethode opschrijven. Zo leer je om het woordje exact goed te kennen. Ken je het woordje al iets langer dan zal Wozzol kiezen voor een methode als automatisch schrijven. Als je het woordje al heel lang kent kiest Wozzol een makkelijke methode zoals leren in gedachten of meerkeuze.
Leer je een complete zin? Dan zal Wozzol ook vaker kiezen voor een eenvoudige methode zoals leren in gedachten. Hierdoor hoef je niet steeds weer een hele lange zin op te schrijven.
Bij de gratis versie van Wozzol zal je altijd een leermethode krijgen die je ook gratis kan gebruiken. Bij de premium versie kan Wozzol kiezen uit alle leermethoden.

De eerste reacties op de nieuwe methode zijn erg positief! Je hoeft niet meer zelf een keuze te maken voor een leermethode maar je kan hem altijd op automatisch laten staan. Met deze nieuwe methode leer je sneller en beter!

Tot slot nog een extra tip voor tijdens het leren. Wat doe je als je een woordje wel helemaal goed wist maar had je per ongeluk toch een fout gemaakt? Kies dan voor de optie "Ik had het wel goed" in het menu rechtsboven. Zo weet Wozzol dat je het woordje wel wist en hij niet extra vaak hoeft terug te komen.

Succes met leren!

Gelukkig 2022!

Door Paul op 31-12-2021

🎇 Gelukkig nieuwjaar! 💥 Happy New Year! 🎇 Bonne Année! 💥 Frohes neues Jahr! 🎇 ¡Feliz año nuevo! 💥 Felice anno nuovo! 🎇 Feliz Ano Novo! 💥 Beatus annum novum! 🎇 Selamat Tahun Baru! 💥
 

Wozzol wenst iedereen een gelukkig en gezond 2022. Wozzol is in 2021 weer een stukje beter geworden. Zo is de optie "Woordjes oefenen" toegevoegd en zijn de "Automatisch vertalingen" mogelijk geworden. In 2022 gaan we weer rustig door met mooie toevoegingen!

 

Gelukkig 2021!

Leerrichting: twee kanten op

Door Paul op 24-12-2021

Wozzol gaat op een nieuwe manier om met de leerrichting. En wel als je bij een leersessie de richting hebt staan op 'Automatisch' en in je woordenlijst staat er een '=' tussen de woordjes. Eerst leerde je deze woordjes eerst van het Nederlands naar de vreemde taal (herkennen). Als je dit goed onder de knie had leerde je de andere kant op (reproduceren). Dit hebben we aangepast. Je leert nu eerst beide kanten op. Het woordje komt twee keer in je leersessie. Eerst moet je hem herkennen en daarna moet je hem reproduceren. Als je dit goed kan krijg je het woordje alleen nog maar om te reproduceren in je leersessie.

Zo werkt dus de leerrichting:

De leerrichting kan je op een aantal manieren aangeven. Bij de start van een leersessie kan de leerrichting aangeven. Als je hier kiest voor 'Automatisch' dan neemt hij de instellingen uit de woordenlijsten over. In de woordenlijsten staat tussen de woordjes een '=', '⇒' of '⇐'. Hiermee wordt aangegeven welke richting je op leert. Dus:

Vraag Antwoord
of
Antwoord Vraag

Als er '=' tussen de woordjes staat zal je het woordje eerst beide kanten op leren. Nadat je het woordje 4 keer in een leersessie direct goed hebt beantwoord leer je het woordje alleen nog maar van het Nederlands naar de vreemde taal.
Deze leerrichting ('=', '⇐' en '⇒') kan je aanpassen door op dit teken te drukken. Je kan dit ook voor een hele woordenlijst in één keer aanpassen door bovenaan de lijst op het teken te drukken.

Vertalingen in de gratis versie

Door Paul op 30-11-2021

Het invullen van automatisch vertalingen zit nu ook in de gratis versie van Wozzol. Het eerste wat je wil in Wozzol is namelijk woordenlijsten aanmaken. Het is heel fijn als dat snel en makkelijk gaat.

Heb je automatisch vertalingen nog niet ontdekt in Wozzol? Ga dan naar een woordenlijst. Voeg een nieuw woord in. Vul alleen het Nederlandse woord in of de vertaling. Druk op opslaan. Nu wordt de vertaling automatisch ingevuld.

Automatisch vertalen werkt alleen bij de standaard talen. Bij sommige talen werkt het beter dan bij andere.