Woordje overschrijven bij een fout

Door 👻 op 31-05-2023

Deze keer hebben we weer een kleine maar leuke aanpassing aan Wozzol! Bij de instellingen bij het starten van een leersessie staat nu een extra optie onder 'Meer instellingen'. Dat is de optie: 'Schrijf het woord over als je hem fout had'. Door deze optie aan te vinken moet je na een fout het woordje een keer extra overschrijven.
Zelf ben ik erg blij met deze extra optie. Dit is namelijk een goede manier om jezelf te verplichten om de fouten extra aandacht te geven. Het werkt ook bij de leermethode 'in gedachten' en 'meerkeuze'. Dan moet je het woordje echt even opschrijven voordat je weer snel door kan gaan.
Probeer het vooral zelf uit! Als je de instelling niet opzoekt zal je hem ook niet tegenkomen omdat hij standaard uit staat.

 

Woordjes naschrijven als je hem fout had

Alternatieve vertalingen

Door 👻 op 20-04-2023

Soms ben ik woordjes aan het leren en dan komt er een woord langs waarvan ik twijfel of de vertaling wel klopt. Of ben ik benieuwd naar andere mogelijke vertalingen van het woord. Vanaf nu kan je met Wozzol heel makkelijk nagaan wat mogelijke andere vertalingen van een woordje zijn.
Druk daarvoor (tijdens de leersessie) op de menuoptie 'Woordje aanpassen' in het menu rechtsboven. Vervolgens krijg je het scherm om het woordje aan te passen. Hier staan vanaf nu een aantal alternatieve vertalingen van het woord. Zo kan je kijken wat andere vertalingen zijn en controleren of de huidige invoer correct is.
Dit werkt alleen met een premium account.

 

Wozzol alternatieve vertalingen

Resultaten per woord

Door 👻 op 30-03-2023

Vanaf nu kan je met Wozzol premium van elk woord exact zien hoe vaak je hem hebt geleerd. Bij de pagina 'Oldskool leren' staat er een nieuw knop van een staafdiagram. Als je hierop drukt komt er onder elk woordje een balkje met blauwe ruitjes, rode vierkantjes en groene rondjes. Elk blauw ruitje staat voor één keer het woordje geoefend. Elk rood vierkantje en groen rondje voor één keer het woordje overhoord. Hierbij is hij groen als het het woordje meteen goed had. Had je hem eerst fout dan is hij rood.
Wanneer je op deze balk klikt krijg je een popop met de details van de leeracties. Zo zie je exact wanneer je had geleerd en wat de inschatting was van Wozzol wanneer je het woordje opnieuw zou moeten leren.

'Oldskool leren' kan je op verschillende plekken doen. Het kan bij een woordenlijst, bij een doel of bij een speciale woordenlijst zoals 'Moeilijke woorden'. Zo kan je bijvoorbeeld bij een doel beter kijken hoe vaak je de woordjes hebt geleerd en welke woordjes extra aandacht nodig hebben.
Tip: maak voor de moeilijke woordjes een ezelsbruggetje aan.

 

Inzicht in resultaten per woord

Wozzol als 'App of the day'

Door 👻 op 07-03-2023

Wozzol staat met een interview als 'App of the day' op Download Astro! Leuk en mooie extra promotie! Lees hem op Download Astro.