Hoe leer je snel en makkelijk woordjes?

Om woordjes gemakkelijk te leren, maak je bij elk woord een verbinding met iets dat je al weet. Denk aan vergelijkbare woorden of een ezelsbruggetje. Als je een woord kent, overhoor jezelf dan met een app zoals Wozzol. Herhaal woordjes regelmatig om ze goed te onthouden. Als je het woordje niet goed hebt, leer hem dan opnieuw en overhoor hem snel opnieuw. Als je hem goed hebt mag er een steeds langer tijdsinterval tussen zitten.

Wanneer moet ik dan het woordje opnieuw overhoren?

Herhaal woordjes meteen na leren, na enkele uren, de volgende dag, na paar dagen en na een week. Verleng de herhalingsintervallen bij correcte antwoorden. Begin opnieuw na een fout. Dit versterkt je langetermijngeheugen. Bij gebruik van de Wozzol app berekent deze de optimale herhaaltijden voor jou.

Hoe onthoud je het best woordjes?

Maak verbindingen met bekende woorden en gebruik ezelsbruggetjes. Herhaal woordjes direct na leren, later, volgende dag, na paar dagen en week. Vergroot herhalingsintervallen bij goede antwoorden. Start opnieuw met een woordje na een fout. Met Wozzol berekent de app de optimale herhaaltijden.

Hoe kan ik mezelf overhoren?

Je kunt jezelf overhoren met flitskaartjes: schrijf het woord op één kant en de betekenis op de andere kant. Bekijk het woord en raad de betekenis. Controleer of je het goed had. Als je het fout had moet je het woord leren en snel opnieuw overhoren. Als je het goed had kan je het een dag/week/maand later opnieuw overhoren. Voor digitaal overhoren gebruik je de app Wozzol.

Is Wozzol gratis?

Er is een gratis versie van Wozzol. Deze werkt goed. Met de premium versie van Wozzol heb je veel meer opties en leermethoden. Deze is er vanaf 1 euro per maand.

Hoeveel woordjes kun je per dag leren?

Het aantal woordjes per dag hangt af van jouw tempo. Begin met 10-20 woordjes en verhoog geleidelijk. Belangrijker is regelmatige herhaling. Beter elke dag 10 herhalen dan 50 in één dag. Luister naar jezelf en vind het juiste ritme! Vaker kort leren is altijd beter dan één keer lang. Probeer op één dag nooit meer dan 40 nieuwe woorden te leren. 40 nieuwe woordjes is namelijk echt het maximum. Probeer je meer te leren op één dag dan verspil je je tijd. Je kan op één dag wel meer woordjes overhoren die je al kent.

Hoe moet je een hele lijst woordjes leren?

Verdeel lijst in kleinere groepen, focus op één groep per keer. Maak flitskaartjes voor elke groep. Leer niet te veel nieuwe woordjes op één dag. Leer groep voor groep met herhaling na uren, dagen en week. Gebruik app zoals Wozzol om efficiënt digitaal te leren. Blijf geduldig en regelmatig oefenen!

Succes met leren!