WRTS, Anki, Quandle, Memrise, Quizlet of Wozzol

Woordjes leren: Dat doe je met het juiste programma.

Kies het juiste overhoorprogramma

De standaard keuze voor middelbare scholieren om buitenlandse woordjes te leren in Nederland is WRTS. Vaak wordt er niet gekeken naar alternatieven terwijl er veel verschillende leerprogramma's zijn met allemaal hun sterke en zwakke punten. Dat is jammer. Voordat iemand honderden uren gaat besteden om woordjes te leren is het slimmer om eerst twee uur te zoeken naar het programma dat het best bij hem of haar past.

Een paar andere voorbeelden van sites om woordjes te leren naast Wozzol en WRTS zijn Anki, Memrise, Quizlet, Quandle en Supermemo.

Dit zijn een aantal van de sterke punten van Wozzol:
- Wozzol maakt gebruik van 'gespreide herhaling'. Zo overhoor je de woordjes op het juiste moment om een maximaal leerresultaat te bereiken.
- Wozzol heeft contextzinnen. Woordjes in een zin leer je veel makkelijker dan een woordje zonder context.
- Wozzol respecteert je privacy. Je hoeft geen naam en adres op te geven om woordjes te leren. Je kan Wozzol bereiken over https.
- Er staan bijna geen advertenties op Wozzol. Deze leiden af van het leren.
- Wozzol kan je gratis gebruiken. Er is ook een betaalde versie met extra opties om nog makkelijker te leren.
- Met Wozzol kan je je woordenlijsten delen met je klasgenoten.

Lees meer over Wozzol of start gelijk.

Gebruikersrecensies van Wozzol

Wat zeggen andere mensen over Wozzol? Kijk daarvoor bij de gebruikersrecensies van Wozzol op Google Play. Hier zijn er een paar:

“ Hele goede app om makkelijk woordjes te leren, bijvoorbeeld voor school. Alle methodes en de hoofdstukken daarvan staan er ook op, dat is handig want dan hoef je het zelf niet toe te voegen. Ik gebruik het voor Engels en Duits. ”

“ Ik vind dit een heel fijne en goed doordachte app. Je kan simpel zelf woordenlijsten maken en importeren, of ze van degelijke bronnen downloaden. Dit kan via de app, maar je kan Wozzol ook gebruiken via een webinterface. Wozzol is eenvoudig in te stellen, maar gebruikt ook wetenschappelijke en pedagogische inzichten over de meest efficiënte manier om woordjes te leren. Doe je een woordje fout, dan blijft het net zo lang terugkeren, tot het goed in je hoofd zit, en daarna steeds minder frequent. De broodnodige beloningen zitten hem onder andere in een overzicht van je vorderingen, en nu en dan een bemoedigende woord aan het eind van een les. Alleen al het feit dat er overduidelijk goed over is nagedacht, maakt Wozzol voor mij een top-app. Heel prettig om mee te werken, en nog voor nop ook! De premium versie ga ik nog proberen, maar met de gratis versie kan je eigenlijk al alles wat je nodig hebt. ”

“ Wozzol werkt een stuk makkelijker dan WRTS. Ik weet niet waarom, maar op Wozzol kan ik beter mijn woorden onthouden. Wozzol, bedankt voor deze top app/site! ”

“ Helemaal super!!!! Ze geven steeds 30 woorden en zeggen dan daarna dat je wat leuks moet gaan doen om morgen de volgende 30 te doen super app!! Ga het iedereen aanraden die ik ken!!! ”