Wozzol kamelenrace

Wozzol kamelenrace

Leer in de klas met de hele klas op een leuke manier woordjes! Met dit interactieve spel krijg je je leerlingen direct alert en betrokken. Daarnaast stimuleer je het groepsgevoel in de klas. Probeer nu de Wozzol kamelenrace uit!

Leerlingen volgen

Leerlingen volgen

Het is mogelijk om anderen te volgen. Zo kunnen leraren hun leerlingen volgen. Hier kan je het aantal kennispunten en de huidige woordenkennis van de leerling zien. Ook kan de leraar zien hoeveel woordjes de leerling de afgelopen maanden heeft geleerd. Daarnaast staat er bij hoeveel dagen in de week wordt geleerd. Zo kan je zien of Wozzol regelmatig wordt gebruikt.

Leraar toevoegen

Leraar toevoegen

De leerling moet zelf de leraar toevoegen. Hiervoor moet hij of zij naar het instellingenscherm gaan en daar klikken op de knop 'Volgers'. Hier is het mogelijk om de leraar toe te voegen door het invullen van de gebruikersnaam of het e-mailadres van de leraar.

Leerling toevoegen

Leerling toevoegen

Nadat een leerling een leraar heeft toegevoegd, komt bij de leraar een extra menu-item 'Volgen'. Vanaf nu kan de leraar ook leerlingen toevoegen. Zij moeten dan nog wel akkoord gaan met dat ze gevolgd worden.

Bijhouden

Bijhouden

De leraar kan in één oogopslag zien hoe goed een leerling bezig is met het woordjes leren. Hier zie je dat Daan goed bezig is. Sommige weken kan hij het leren nog iets beter spreiden (slechts op één dag geleerd). Als je in 22 minuten 470 woordjes overhoort, heb je lekker het tempo erin zitten. Dat betekent dat de nieuwe woordjes vaak voorbij komen (gemiddeld 3 seconden per overhoring). Tot slot, kan de leraar ook zien dat Daan met pieken en dalen leert.

Voortgangsrapport

Voortgangsrapport

Om de voortgang van leerlingen te volgen kan je met het voortgangsrapport werken. In Wozzol zit in de webapplicatie bij het kopje voortgang een knop rechtsboven om het voortgangsrapport te krijgen. In dit rapport staat wat je voortgang is van de afgelopen maand. Deze kunnen de leerlingen kopiëren, plakken en inleveren voor hun maandelijkse voortgangsrapportage.

Woordjes toetsen niet meer nodig

Woordjes toetsen niet meer nodig

Doordat het in Wozzol bekend is hoe goed een leerling zijn woordjes leert, is het niet meer nodig om de woordenkennis specifiek te toetsen. Zo kan de leerling de woordjes leren via Wozzol voor in het langetermijngeheugen in plaats voor de toets morgen.

Makkelijk lijsten delen

Makkelijk lijsten delen

Als leraar kan je je woordenlijsten delen. Deze komen deze automatisch bij de leerlingen bovenaan de standaard woordenlijsten te staan. Lijsten die al zijn overgenomen hebben een vinkje ✔.

Leerlingenaccount zonder e-mail

Leerlingenaccount zonder e-mail

Hebben je leerlingen geen e-mailadres om zich aan te melden? Dan kunnen ze in plaats van een e-mailadres jouw gebruikersnaam of e-mail met daarvoor "leraar:" invullen bij het veld E-mail. Bijvoorbeeld "leraar:klaas". Na het aanmelden worden ze automatisch aan jouw account gekoppeld. Als ze hun wachtwoord kwijt zijn kan er een nieuwe ingesteld worden met het kompas icoon op jouw 'volgen' pagina.