Waarom een (ander) programma?

Waarom een (ander) programma?

Woordjes kan je al direct uit je boek leren of met flitskaarten. Vaak hebben leermethoden al een manier om met een app of website woordjes te leren. Hier zijn redenen om dan toch nog Wozzol te gebruiken:
  • Direct uit een boek leer je niet efficiënt. Je gebruikt geen gespreide herhaling en de woordjes staan altijd in dezelfde volgorde. Direct uit een boek leer je alleen efficiënt als je heel erg goed bent en je kent de woordjes meteen na één keer doorlezen.
  • Met flitskaarten leer je zeer goed! Het is alleen wel veel werk om ze te maken en om alles goed te organiseren. Flitskaarten werken alleen goed als je goed weet hoe je ze moet gebruiken en als je zeer diciplineerd bent om er systematisch mee te werken.
  • Veel andere programma's om woordjes te leren werken niet goed met gespreide herhaling en maken geen gebruik van ezelsbruggetjes en contextzinnen. Ook missen er meestal methoden om goed woordjes in te voeren. Bij een overhoormethode als 'meerkeuze' krijg je gelijk vier totaal verschillende antwoorden te zien en kan je makkelijk gokken. Bij Wozzol krijg je vier verschillende eerste letters. Hier weet je zelf het juiste antwoord of moet je een moeilijke gok doen.
  • Wozzol neemt je mee aan de hand om efficiënt woordjes te leren. Zo promoot Wozzol efficiënt leren en wordt de leerling gemotiveerd door de spelelementen in Wozzol.
Waar is Wozzol goed in

Waar is Wozzol goed in

Wat zijn de sterke punten van Wozzol? En daarnaast is nog veel meer! Zo is er alles wat er moet zijn. Het is bijvoorbeeld alleen maar logisch dat woordjes kunnen worden uitgesproken.
De voordelen van Wozzol

De voordelen van Wozzol

Waarom zou je je leerlingen hun woordjes laten leren met Wozzol?
  • De zwakke leerling kan nu ook eindelijk zijn woordjes onthouden en goede cijfers halen.
  • Als je dat wilt: volg je leerlingen en zie hoe ze bezig zijn. Zo hoef je leerlingen niet meer te controleren met een onverwachts schriftelijke overhoring.
  • Betere resultaten voor de hele klas.
Voor de leraar heeft Wozzol nog meer functionaliteiten. Lees daarover op de pagina 'Wozzol voor leraren'. Interesse om Wozzol op jouw school te gebruiken? Lees dan de pagina 'Wozzol voor scholen'.