Leerrichting: twee kanten op

Door 👻 op 24-12-2021

Wozzol gaat op een nieuwe manier om met de leerrichting. En wel als je bij een leersessie de richting hebt staan op 'Automatisch' en in je woordenlijst staat er een '=' tussen de woordjes. Eerst leerde je deze woordjes eerst van het Nederlands naar de vreemde taal (herkennen). Als je dit goed onder de knie had leerde je de andere kant op (reproduceren). Dit hebben we aangepast. Je leert nu eerst beide kanten op. Het woordje komt twee keer in je leersessie. Eerst moet je hem herkennen en daarna moet je hem reproduceren. Als je dit goed kan krijg je het woordje alleen nog maar om te reproduceren in je leersessie.

Zo werkt dus de leerrichting:

De leerrichting kan je op een aantal manieren aangeven. Bij de start van een leersessie kan de leerrichting aangeven. Als je hier kiest voor 'Automatisch' dan neemt hij de instellingen uit de woordenlijsten over. In de woordenlijsten staat tussen de woordjes een '=', '⇒' of '⇐'. Hiermee wordt aangegeven welke richting je op leert. Dus:

Vraag Antwoord
of
Antwoord Vraag

Als er '=' tussen de woordjes staat zal je het woordje eerst beide kanten op leren. Nadat je het woordje 4 keer in een leersessie direct goed hebt beantwoord leer je het woordje alleen nog maar van het Nederlands naar de vreemde taal.
Deze leerrichting ('=', '⇐' en '⇒') kan je aanpassen door op dit teken te drukken. Je kan dit ook voor een hele woordenlijst in één keer aanpassen door bovenaan de lijst op het teken te drukken.

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen.

Door JASU op 18-01-2023

Wel leuk en super handig
Danku voor deze aanpassing ik vind het (zoals ik in de titel had gezegd) super handig!!! Zo kan ik weer een beetje gemakelijker Leren en mijn punten naar boven halen !!!