Instructie stappenplan woordenlijst maken in Wozzol

Maak je eigen woordenlijst met contextzinnen in Wozzol. Hoe dat moet, wordt hier beschreven.

Voordat je kan beginnen, moet je een account hebben. Hoe dat moet, wordt beschreven in de algemene instructie stap 1 t/m 5.

Deze uitleg gaat over de oude versie van Wozzol. Deze instructiepagina zal binnenkort worden aangepast voor de nieuwe versie.

1

Het overzichtsscherm

We beginnen op het overzichtsscherm. Als je nog geen woordenlijsten hebt toegevoegd, zie je hier een grote knop 'Woordenlijst toevoegen'. Klik hierop en ga direct door naar stap 3.

Heb je al andere woordenlijsten toegevoegd? Dan zie je dit scherm. Klik op 'Mijn woordenlijsten'. Dat is de groene knop met het rode kader eromheen. Als je deze knop niet ziet, dan heb je een klein scherm en zit hij onder de menuknop (de drie blokjes rechtsboven).

2

Mijn woordenlijsten

Dit zijn de woordenlijsten die je hebt toegevoegd om te leren. We willen een extra lijst toevoegen. Klik daarvoor op het groene plusje rechtsboven in het scherm.

3

Woordenlijst toevoegen

Een nieuwe woordenlijst toevoegen kan op drie manieren. We willen zelf een lijst maken. Druk daarom op het middelste item 'Lijst maken'.

4

Lijst maken

Bedenk een leuke naam voor je woordenlijst en druk op 'Lijst aanmaken'.

5

Woordje invoeren

Voer het woordje in. Let op dat je het woordje bij de juiste taal neerzet. Druk daarna op opslaan: het plaatje van de ouderwetse diskette.

6

Openen woordje

Je hebt het woordje toegevoegd. Je kan nu direct nog een woordje toevoegen. Ik ga nu laten zien hoe je eerst een contextzin kan toevoegen aan het net ingevoerde woordje. Druk hiervoor op de groene knop met de ronde punt rechts van het woordje.

7

Woordje aanpassen

Je kan hier het woordje aanpassen. Druk om een contextzin toe te voegen op de lichtgroene knop met '~'. Hier kan je hem herkennen aan het rode randje.

8

Contextzin toevoegen

Hier kan je een contextzin kiezen. Staat er geen contextzin bij dan kan je die zelf aanmaken. Druk daarvoor op de knop 'Zelf nieuwe context maken'.

9

Contextzin aanmaken

Bedenk een leuke contextzin. Eventueel kan je ook een vertaling voor deze zin opgeven. Druk daarna op 'Opslaan'.

Zorg ervoor dat je het woordje zelf niet aanpast. Als je dat wel doet, moet je met [blokhaken] aangeven wat het woordje is dat geleerd moet worden.

10

Contextzin toegevoegd

Het is gelukt! Druk op 'Ga verder'.

11

Je hebt nu een contextzin bij je woordje! Wil je meer woordjes toevoegen? Druk dan op het groene plusje rechtsboven in het scherm. Ga dan weer verder vanaf stap 5.

Heb je genoeg woordjes toegevoegd? Dan kan je met de terugknop '<' linksboven in het scherm terug naar het overzichtsscherm.