Leermethoden

Leer je woordjes op verschillende manieren, voor de non-premium gebruikers zijn er vier methoden beschikbaar, voor de premium gebruikers negen.

• Klik op 'Start een leersessie!'
  • Kies welke leermethode je wilt gebruiken, klik op de stipjes voor meer opties
  • Mocht je tijdens het overhoren het willen veranderen, klik op de stipjes rechtsboven, vervolgens op 'opties'

Oldskool leren

De negende leermethode is het Oldskool leren.

• Ga naar een woordenlijst die je wilt leren
  • Klik op de stipjes rechtsboven en op 'Oldskool leren'
  • Klik op de stipjes van de vreemde taal om het antwoord te zien
  • Klik nog een keer om het antwoord te verbergen
  • Klik op het woordje aan de linkerkant om de eerste letter van het antwoord te zien
  • Klik op de taal om het voor de gehele lijst te laten zien
  • Klik op de gekruiste pijltjes om de volgorde van de lijst te veranderen
  • klik op de pijltjes ernaast om de leerrichting te veranderen

Leerrichting

Wil je een woordenlijst alleen één kant op leren? Dat kan.

• Ga naar de desbetreffende woordenlijst
  • Klik op '=' dat staat tussen de talen, nu zal dit veranderen in een pijltje, dat is de richting waarop je het nu leert
  • Klik nog een keer om de leerrichting te veranderen, je kan dit ook doen per woordje
  • Start een leersessie, ook hier kan je de leerrichting van het overhoren aanpassen
  • Klik op de stipjes rechtsboven tijdens het overhoren, klik vervolgens op 'opties', ook hier kan je het nog aanpassen

Uitspraak

Het horen van de uitspraak van de woordjes, helpt je met leren.

• Start een leersessie
  • Geef aan of je een uitspraak wilt, zo ja alleen voor de woorden of ook voor de zinnen
  • Klik op het woordje om nog een keer de uitspraak te horen

Tijdens het Oldskool overhoren kan je ook leren met een uitspraak, klik op het microfoontje aan de rechterkant.

Werkt de uitspraak niet zo goed, check dan de instellingen van de browser of van je mobiel/tablet. Zoek naar de tekst-naar-spraak machine om daar de instellingen aan te passen. Als de uitspraak een raar accent heeft, kan het ook zijn dat de uitgesproken taal anders is. Controleer of je woordenlijsten met de correcte taal zijn opgeslagen.

Acties tijdens het leren

Tijdens een overhoring kan je verschillende dingen veranderen, zoals een woordje aanpassen of verwijderen.

• Klik hiervoor op de stipjes rechtsboven
  • Klik op woordje aanpassen / verwijderen

Mocht een woordje moeilijk voor je zijn, kan je een ezelsbruggetje of een contextzin toevoegen.

• Klik hiervoor op de stipjes rechtsboven
  • Klik op ezelsbruggetje / context

Bedenkt een goed(e) ezelsbruggetje of contextzin en voeg het toe. Heb je een extra hint nodig bij een woordje die je niet weet? Klik dan op het armpje rechtsboven. Hier zal je je zelf gemaakte ezelsbruggetje vinden.