1. Het is leuker

Veel leerlingen vinden het saai, lastig en vermoeiend om woordjes te leren. Met een overhoorprogramma kun je op leuke en creatieve manieren woordjes leren, zoals met kaarten, combineer-spellen, meerkeuzevragen en ezelsbruggetjes.

2. Je blijft gemotiveerd om te leren

Als je met een overhoorprogramma woordjes leert, weet je zeker dat je vooruitgang boekt. Op de voortgangsbalk zie je precies hoever je bent met de woordenlijst en als je een woordenlijst af hebt voelt dat echt goed! Bij Wozzol krijg je zelfs kennispunten en complimenten als je lekker leert!

Daarnaast houdt een overhoorprogramma je concentratie erbij. Je krijgt steeds kleine stukjes toegediend om te leren, in plaats van een lange woordenlijst die eindeloos lijkt.

3. Met een overhoorprogramma leer je snel en efficiënt

Een overhoorprogramma is zo ontworpen dat je vanzelf op de efficiëntste manier leert. Je hoeft slechts de woordenlijst door te lopen. Voordat je het weet ken je de woordjes al!

Met een overhoorprogramma herhaal jij automatisch woordjes op de slimste manier. Moeilijke woorden krijg je vaak toegediend, en woorden die je al goed kent minder, zodat je vooral de woordjes oefent die je nog niet kent.

4. Je gaat goed voorbereid naar de toets

In het overhoorprogramma kun je jezelf toetsen om te controleren of je echt alles weet. Een overhoorprogramma is streng: Als je een woord niet 100% kent, ken je die nog niet helemaal. Dan gaat het programma dat woord iets vaker aan je vragen, zodat het wel goed in je hoofd zit.

5. Je onthoudt woordjes beter op de lange termijn

Je leert natuurlijk niet alleen om een toets te maken. Je leert voor jezelf! Om woordjes op de lange termijn ook te onthouden is gespreide herhaling belangrijk. Door steeds een groter interval tussen het herhalen van woordjes te nemen, zorgt een overhoorprogramma dat een woord, net voordat je het vergeet, weer aan je gevraagd wordt, waardoor je het woordje ook goed onthoudt.

6. Je kan leren met zinnetjes en context

Het is fijn om een woord met context te leren. Zo leer je ook meteen hoe het woord wordt gebruikt en je kunt de zin eventueel als ezelsbruggetje gebruiken.

7. Je kan altijd en overal leren

Op je computer, laptop, tablet of telefoon. Altijd en overal kan je woordjes leren met je overhoorprogramma. Je hoeft dan niet eens je dikke schoolboeken mee te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld in de auto of op de bus woordjes leren.

8. Je kan oefenen met uitspraak

Je moet niet alleen weten wat een woord betekent en hoe je het schrijft. Belangrijk is ook dat je het correct uitspreekt. Door op het geluidsicoontje te klikken krijg je elk woordje te horen.

9. Er zijn verschillende manieren om te leren

Het is leuk om afwisseling te hebben. Met een overhoorprogramma kan je vaak op verschillende manieren leren. Zo kan je met Wozzol bij het overhoren van woordjes op 8 verschillende manieren de woordjes invoeren. Daarnaast kan je met helemaal nieuwe woordjes voor de eerste keer een memoryspel spelen. Nieuwe woordjes kan je eerst op vier manieren oefenen, bijvoorbeeld met een dictee. Moeilijke woordjes kan je nog een keer extra leren met de Oldskool leermethode. Daarnaast kan je in Wozzol je woordenlijst makkelijk printen als flashcards en zo ook offline je woordjes leren.

10. Het is gratis!

Wozzol kan je compleet gratis gebruiken. De meeste andere overhoorprogramma’s kun je ook gratis gebruiken. Als je het overhoorprogramma handig vindt, kun je eventueel de betaalde premium versie aanschaffen voor nog meer functionaliteit!

Dat waren alweer mijn top 10 redenen om een overhoorprogramma te gebruiken. Heel veel succes met leren!

Alan Tseng van Tipsvoorschool.nl